Hoe voeg ik een declaratie toe aan de app?

Stap voor stap een declaratie toevoegen

Hieronder staan screenshots van een Android telefoon.

Via de app kan je op meerdere manieren een declaratie toevoegen.
Klik op 1 van de onderstaande opties om een declaratie aan te maken:

Klik je op het camera icoon: De camera opent zodat je meteen een foto van je bon kan maken
Klik je op '+ Nieuwe declaratie': dan opent er een scherm met velden welke ingevuld moeten worden en de mogelijkheid om een foto te maken
Klik je op '+': dan opent er een scherm met velden welke ingevuld moeten worden en de mogelijkheid om een foto te maken
Maak je een foto van je bon? Zorg ervoor dat de datum, het bedrag en eventuele andere (vanuit jouw werkgever) verplichte informatie goed zichtbaar is op de foto.

1. Maak een foto van jouw bon. Heb je de Smart camera aan staan? Dan leest deze het totaal bedrag, de datum en het btw-percentage uit

Let op: de functionaliteit waarbij de 3 velden worden uitgelezen kan niet blind worden vertrouwd. Check altijd de gegevens die worden ingevuld in het volgende scherm en pas aan waar nodig

Meerdere bijlages toevoegen?
Lees hier hoe je dit doet

2. Een aantal velden worden automatisch gevuld. De velden welke nog moeten worden aangepast zijn het Categorie veld , eventueel de betaalmethode en naar aanleiding van de instructies van jouw werkgever overige velden.

3. Klik op 'Opslaan'
Je bon is nu toegevoegd aan je Declaratie Inbox

• Datum: hij pakt altijd de datum van vandaag óf de datum van de bon bij gebruik van de Smart camera
  • Categorie: een verplicht veld, vul hier de categorie in die het meest overeen komt met jouw uitgave
  • Land: hij synchroniseert met jouw locatie als je dit toestaat, anders kiest de app het laatst gekozen land
  • Valuta: synchroniseert met het Land
  • Bedrag: vul hier het bedrag in wat op jouw bon staat
    Bedrag splitsen? Dit kan, lees hier hoe je dit doet
  • BTW: vul hier het BTW percentage in wat op de bon staat, kies 0% als je dit niet zeker weet. Volg altijd de instructies van jouw werkgever
  • Betaalmethode: vul hier de betaalmethode in waar je de uitgave mee gedaan hebt
  • Leverancier: vul hier een leverancier in (optioneel)
  • Omschrijving: vul hier een omschrijving in als dit nodig is (optioneel)