Hoe stel ik dagvergoedingen in?

Jullie vergoeden een vast bedrag per dag aan jullie medewerkers. Hier moet de omgeving wel voor worden ingericht.

SRXP biedt de mogelijkheid om Dagvergoedingen (Per Diem) aan te vragen. De declarant hoeft hier nooit een afbeelding/bon aan toe te voegen omdat dit een standaard vergoeding is. 

Als jullie organisatie hiermee wil werken moeten jullie de volgende stappen doorlopen om jullie omgeving hiervoor in te stellen:

1. Verwerk alle vergoedingen in SRXP

Uitsluitend Beheerders kunnen deze handeling uitvoeren. Het makkelijkste is om een bestaande lijst in CSV formaat te importeren. Uiteraard kan het ook handmatig worden aangemaakt. Een dagvergoeding bestaat uit de volgende gegevens:

  • Naam 
  • Bedrag
  • Valuta

Je kan ook nog een code meegeven aan iedere vergoeding die op de achtergrond meegestuurd kan worden naar het financieel systeem

Om dit in te stellen ga je naar het Beheer > Declaratie instellingen --> Dagvergoeding tarieven. Hier kan je de keuze maken om een nieuwe Dagvergoeding aan te maken of een lijst te importeren.

2. Activeer de Per Diem in het account

Nu de tarieven in SRXP staan verwerkt, moet de mogelijkheid nog worden geactiveerd dat de medewerkers dagvergoedingen kunnen aanmaken. Hiervoor moet een categorie worden geactiveerd.

Ga naar het Beheer --> Declaratie instellingen --> Categorieën. Selecteer 'Per Diem' bij de kolom 'Geldig voor'. 

Vanaf dit moment kunnen alle declaranten dagvergoedingen aanmaken. Wil je weten hoe de declarant dit moet doen? Lees dan dit artikel.

Wil je graag dat sommige declaranten wel dagvergoedingen kunnen aanmaken en andere dien? Scherm dan deze categorie af voor de desbetreffende medewerker of functiegroep. Hoe je dat doet, dat lees je hier.