Je kan een gebruiker deactiveren of verwijderen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit op een veilige manier doet zodat er geen gegevens verloren gaan. Hiervoor moet je een Administrator zijn.

Gebruiker deactiveren

Je kan een gebruiker deactiveren als een gebruiker zijn of haar SRXP account niet vaak gebruikt. Je kan dit doen door bij het tandwiel -> gebruikers -> de gebruiker te selecteren en op deactiveren te klikken

Belangrijk : een Administrator en/of Facturatie beheerder kan niet gedeactiveerd orden. Je zal de gebruiker dan eerst andere rechten moeten toekennen voordat je de rechten Administrator /Facturatie kan wegnemen en de gebruiker vervolgens kan deactiveren.

Als de gebruiker een Accordeur is, dan zijn er nog een aantal extra stappen van belang:

• Zorg ervoor dat iedereen die onder de Accordeur valt, een nieuwe Accordeur toegewezen krijgt
  • Alle formulieren die nog geaccordeerd moeten worden door de Accordeur, moeten geaccordeerd zijn. Als dit niet gebeurt, dan worden de niet geaccordeerde formulieren afgekeurd en krijgt de indiener een bericht dat ze hun formulier opnieuw moeten indienen

Let op: zorg ervoor dat alle declaraties van de gebruiker de status 'Verwerkt' hebben voordat je een gebruiker deactiveert.

Gebruiker verwijderen

Je kan een gebruiker verwijderen door bij het tandwiel -> gebruikers -> de gebruiker te selecteren en te verwijderen.

Als je een gebruiker verwijderd is het belangrijk dat alle declaraties de status van de formulieren op 'Verwerkt' staat. Zodra de formulieren de status 'Verwerkt' hebben, betekent dit dat de gegevens opgeslagen zijn voor 10 jaar in SRXP!

Belangrijk om te weten dat een gebruiker met de rechten: Beheerder en/of Facturatie niet verwijderd kan worden. Je zal de gebruiker dan eerst andere rechten moeten toekennen voordat je de rechten Beheerder/Facturatie kan wegnemen en de gebruiker vervolgens kan verwijderen.

Als de gebruiker een Accordeur is, dan zijn er nog een aantal extra stappen van belang:

• Zorg ervoor dat iedereen die onder de Accordeur valt, een nieuwe Accordeur toegewezen krijgt
  • Alle formulieren die nog geaccordeerd moeten worden door de Accordeur, moeten geaccordeerd zijn. Als dit niet gebeurt, dan worden de niet geaccordeerde formulieren afgekeurd en krijgt de indiener een bericht dat ze hun formulier opnieuw moeten indienen