• Ik wil graag een nieuwe categorie aanmaken

Je hebt het Administrator recht nodig om de categorieën te kunnen beheren. We leggen eerst uit hoe je handmatig een categorie kan aanmaken. Wil je meerdere categorieën tegelijkertijd aanmaken? Scrol dan naar het onderste kopje.

1. Log in SRXP
  2. Ga naar het Admin/Beheer Paneel
  3. Klik op Categorieën
  4. Klik op 'Nieuwe categorie'
  5. Geef een naam mee en selecteer een declaratie type. We adviseren om altijd een code mee te geven zodat er geen foutmelding ontstaan bij het exporteren van de gegevens.
  6. Klik op 'Opslaan'

Je hebt nu succesvol een nieuwe categorie aangemaakt. Vanaf dit moment is de categorie voor iedere declarant zichtbaar. Is dit niet wenselijk? Selecteer dan 'Standaard weigeren'. Dan is het standaard afgeschermd. In dit artikel lees je hoe je dat eventueel specifiek per gebruiker of groep kunt wijzigen.

• Ik wil graag een categorie wijzigen

Je hebt het Administrator recht nodig om de categorieën te kunnen beheren. We leggen eerst uit hoe je handmatig een categorie kan wijzigen. Wil je meerdere categorieën tegelijkertijd wijzigen? Scrol dan naar het onderste kopje.

1. Log in SRXP
  2. Ga naar het Admin/Beheer Paneel
  3. Klik op Categorieën

Er wordt een lijst weergegeven met categorieën  in een tabel. Vanuit dit tabel kan je direct de wijziging maken! Je hoeft nergens op een knop met Opslaan te klikken, met de muis ergens anders klikken is al voldoende. Let op: De wijzigingen zijn gelijk actief!

• Ik wil graag meerdere categorieën tegelijk aanmaken of wijzigen

Je hebt het Administrator recht nodig om de categorieën te kunnen beheren. Maak altijd eerst een back-up van de gegevens in SRXP zodat er geen gegevens verloren gaat. Je kan uitsluitend CSV bestanden importeren.

1. Log in SRXP
  2. Ga naar het Admin/Beheer Paneel
  3. Klik op Categorieën
  4. Klik op CSV (Nu heb je je backup gedownload!)

Vanuit het bestand dat je hebt gedownload kan je wijzigingen maken of nieuwe regels toevoegen. Sla het document vervolgens op als CSV en klik dan op Importeer.

1. Selecteer het bestand
  2. Klik op Uploaden
  3. Als het goed is, staat het juiste scheidingsteken en bedrag notatie al ingevuld, pas dit anders aan.
  4. Klik op Kolommen Koppelen
  5. Zorg ervoor dat de kolom vanuit het CSV document gekoppeld is aan de juiste kolom zodat de gegevens correct worden weergegeven
  6. Ga naar Preview
  7. Bekijk het voorbeeld en wanneer dit klopt, klik dan op Importeer.

Let op bij het wijzigen van bestaande gegevens: Laat altijd de kolom External ID staan in het CSV document als je gegevens wilt bijwerken. Op basis van deze waarde herkent SRXP de informatie en vervangt hij de bestaande gegevens. Indien de External ID ontbreekt, maakt het nieuwe waarden aan.

Let op bij het aanmaken van nieuwe categorieën: Je hebt nu succesvol nieuwe categorieën aangemaakt. Vanaf dit moment is de categorie voor iedere declarant zichtbaar. Is dit niet wenselijk? Noteer dan een 1 bij 'Standaard weigeren' in het CSV document. Dan is het standaard afgeschermd. In dit artikel lees je hoe je dat eventueel specifiek per gebruiker of groep kunt wijzigen.