Om creditcard transacties in te kunnen lezen in SRXP moet je gebruik maken van het Enterprise of Corporate abonnement. Hebben jullie dit abonnement type niet? Upgrade je licentie en neem contact op met je Account Manager.

Om een statement met transacties te kunnen importeren moet je de rol hebben van een Administrator. Daarnaast kan je uitsluitend een CSV document inlezen.

• Klik op het Admin/Beheer Paneel (tandwiel)
  • Onder het tabblad 'Functionaliteiten' kan je de knop 'Kaarten' terugvinden.

Je bevindt je in het kaarten overzicht. In dit overzicht vind je alle informatie rondom de creditcards. Hoogstwaarschijnlijk is dit overzicht momenteel nog leeg.

Stap 1:

• Klik rechtsboven op de knop 'Importeer transacties'
  • Selecteer het CSV bestand dat bestaat uit de creditcard transacties die je wilt importeren
  • Klik op 'Uploaden'
  • Selecteer het scheidingsteken dat wordt weergegeven in het CSV bestand
  • Klik op 'Instellingen' om verder te gaan met het importeren van de transacties

Je kan het best het scheidingsteken herleiden door het document te openen in Kladblok of Notepad i.p.v. Excel.

Vervolgens moeten wij het document kunnen uitlezen. Hiervoor moeten de import instellingen worden ingesteld.

Stap 2:

• Vul de tijdsperiode in van de data waarvan je de transacties wilt importeren
  • Laat het 'Kaarttype' op 'Bedrijf' staan
  • Vul vervolgens jullie bank in
  • Nederland wordt als standaard ingevuld. Bij uitzonderingen, pas dit aan.
  • Kies de valuta die op het CSV bestand weergegeven wordt.
  • Bedrag Formaat : Vul hier de optie in die overeenkomt met het CSV bestand
  • Datum Formaat: Vul hier de optie in die overeenkomt met het CSV bestand
  • Betaalmethode : Selecteer hier altijd ‘Credit Card (Geen vergoeding)’
  • Kies altijd voor 0%  BTW

Wil je voor ieder statement een apart formulier aanmaken? Kruis dan 'Maak een nieuw formulier' aan. Om verder te gaan, klik op 'Kolommen Koppelen'. Hier moeten alle kolommen van het CSV document worden gekoppeld zodat de juiste gegevens per transactie wordt weergegeven.

Stap 3:

Gebruik de instellingen die op de volgende screenshot worden weergegeven. Dit moet 1 keer worden ingesteld waarna de volgende keer de gegevens automatisch staan ingevuld.  Wij onthouden je gewenste instellingen!

Kan je geen waarde selecteren?

Je hebt dan een verkeerde scheidingsteken geselecteerd. Ga hiervoor twee stappen terug, selecteer een ander scheidingsteken en klik weer op volgende.

Stap 4:

• Klik op 'Preview'
  • Hier zie je een voorbeeld van de eerste 15 transacties die je wilt importeren
  • Staat alles goed? Klik dan op 'Importeer'. Het kan even duren tot alle transacties zijn ingeladen.
  • Wanneer het de status 'Succes' heeft. Klik op de knop 'Succes' om te zien of alle transacties zijn aangemaakt.
  • Je kan de creditcards terugvinden onder het tab 'Kaarten'.

Stap 5:

• Koppel de creditcards aan de juiste gebruiker in SRXP
  • De gebruiker moet het 'Declaratie' recht hebben
  • Wees secuur met het selecteren van de gebruiker! Alle transacties die bekend zijn worden namelijk ingelezen in dit account.