Jullie hebben creditcards of andere kaarten waarbij geen datafeed wordt ondersteund. Om deze reden importeren jullie (maandelijks) een overzicht met transacties in het SRXP account.

Lees eerst het artikel 'Hoe importeer ik transacties?' om zeker te weten dat je de juiste stappen hebt doorlopen tijdens het importeren. Het is een uitgebreid artikel, maar zorg ervoor dat je alle instructies hiervan volgt!

Is het toch nog niet gelukt? In dit artikel beschrijven we waar je extra op moet letten, wat er fout kan zijn gegaan zodat je weet waar je op moet letten bij het importeren van transacties. In dit artikel komen de volgende onderdelen aanbod:

1. Algemene tips & tricks
  2. Waarom kan ik geen velden selecteren bij 'Kolommen koppelen'?
  3. Hoe kan ik zien wat er verkeerd is gegaan met het importeren?
  4. De import is mislukt door 'Land' / 'Country', maar waarom precies?
  5. Het bedrag klopt niet. De centen worden niet meegenomen bij het importeren.

1. Algemene tips & tricks

Wanneer je een overzicht importeert in SRXP let dan op de volgende punten:

1.1. Gebruik Notepad of Kladblok
Open het document altijd in Notepad of Kladbok! Je kan dan de notatie zien die wordt gebruikt. Excel verandert dit wel eens. Hierbij een voorbeeld:

De eerste screenshot is van het bedrag notatie in Excel die wordt toegepast . Het tweede screenshot is de weergave van het bedrag in Notepad. Wanneer je het bestand importeert moet je de instellingen instellen op basis van screenshot 2. Pas het bedrag formaat aan naar de weergave die je ziet in Notepad. Dit geldt voor zowel het bedrag als datum formaat!

1.2. Stel een standaard valuta in
Zorg ervoor dat je bij de instellingen altijd een basis valuta instelt. Wanneer er geen valuta wordt meegegeven in het import bestand, dan wordt de basis valuta ingevuld. Zorg ervoor dat je de valuta EUR kiest zoals hieronder op de screenshot weergegeven.

Dit is belangrijk omdat er anders geen valuta staat ingevuld bij de transactie en de transacties kunnen na de import niet meer worden aangepast. De valuta is een verplicht veld om de gegevens in te kunnen dienen. Dat betekent dat een formulier anders nooit kan worden ingediend!

2. Waarom kan ik geen velden selecteren bij 'Kolommen koppelen'?

Je hebt de eerste stappen doorgelopen voor het importeren van transacties. Je hebt een bestand geselecteerd, een scheidingsteken en de instellingen ingevuld.  Wanneer de naar het onderdeel 'Kolommen koppelen' gaat, kan je op geen enkele regel een kolom selecteren!

Dit komt omdat er een verkeerde scheidingsteken is geselecteerd. Open het document altijd in Kladblok/Notepad om het juiste scheidingsteken te herleiden. Ga terug naar Stap 1 'Kies import bestand' en selecteer het juiste scheidingsteken.

3. Hoe kan ik zien wat er verkeerd is gegaan met het importeren?

Je hebt een import gedaan maar je ziet niet direct het resultaat. Wanneer een import is gedaan dan wordt het resultaat van deze import naar je gemaild. Je ziet dan staan hoeveel gegevens er zijn aangemaakt, bijgewerkt, verwijderd of zijn mislukt. Je kan deze informatie ook terugvinden via het Admin/Beheer Paneel (tandwiel) > Imports.

Als je op de desbetreffende status klikt, dan zie je het resultaat. Eveneens als wat er in de email staat, wordt dit hier ook weergegeven: hoeveel gegevens er zijn aangemaakt, bijgewerkt, verwijderd of zijn mislukt.

4. De import is mislukt door 'Land' / 'Country', maar waarom precies?

Een import kan mislukken wanneer het veld 'Land' is gemapt maar de kolom met landinformatie in het document verkeerde gegevens bevat. Het mislukt wanneer:

• De landen verkeerd staan geschreven (Slovakije i.p.v. Slowakije)
  • Als de landen in verschillende talen door elkaar staan geschreven (op een regel staat Nederland en een andere regel Germany). Zorg ervoor dat het document één taal bevalt. Wij ondersteunen meerdere talen dan alleen Nederlands, zolang het maar hetzelfde is in het document.
  • Schrijf je het land officieel met een koppelteken. Dan moet het land ook zo staan beschreven (Zuid-Afrika i.p.v. Zuid Afrika).

Pas op met het aanpassen van het document. Hoogstwaarschijnlijk pas je het aan in Excel, dat weer een andere notatie kan meegeven. Idealiter maak je de wijzigingen in Notepad++ dat ervoor zorgt dat er geen wijzigingen worden gemaakt in de opmaak. Na het aanpassen van het document, open het altijd weer in Kladblok/Notepad om de juiste notatie te herleiden!

5. Het bedrag klopt niet. De centen worden niet meegenomen bij het importeren.

Je hebt een import gedaan en de kaarten zijn gekoppeld. De eerste transacties (in formulieren) kan je terugvinden in SRXP bij 'Alle formulieren', maar wanneer je de transacties bekijkt dan zie je dat ieder bedrag is afgerond met ,00 en dat de centen niet worden meegenomen.

Bovenstaande fout wordt veroorzaakt wanneer je een verkeerde bedrag notatie hebt geselecteerd bij het onderdeel 'Instellingen' tijdens het importeren. Lees onderdeel 1.1. van dit artikel van de Tips & Tricks. Let op: Ga je een nieuwe import doen? Verwijder dan eerst alle verkeerde transacties en/of formulieren. Anders komen de gegevens dubbel in SRXP te staan!  Je kan hier lezen hoe je dat kan doen.