Hoe voeg ik een declaratie toe aan de app?

Stap voor stap een declaratie toevoegen

Hieronder staan screenshots van een Android telefoon.
Via de app kan je op meerdere manieren een declaratie toevoegen.
Klik op 1 van de onderstaande opties om een declaratie aan te maken:

Klik je op het camera icoon: De camera opent zodat je meteen een foto van je bon kan maken
Klik je op 'Maak een nieuwe declaratie': Er opent een scherm met velden welke ingevuld moeten worden en de mogelijkheid om een foto te maken
Klik je op '+': Er opent een scherm met velden welke ingevuld moeten worden en de mogelijkheid om een foto te maken
Maak je een foto van je bon? Zorg ervoor dat de datum, het bedrag en eventuele andere (vanuit jouw werkgever) verplichte informatie goed zichtbaar is op de foto.

• Fotografeer Bon: vanaf hier maak je een foto van een bon
    Meerdere bijlages toevoegen? Lees hier hoe je dit doet
  • Datum: hij pakt altijd de datum van dat je de declaratie toevoegt
  • Categorie: een verplicht veld, vul hier de categorie in die het meest overeen komt met jouw uitgave
  • Land: hij synchroniseert met jouw locatie als je dit toestaat, anders kiest de app het laatst gekozen land
  • Valuta: synchroniseert met het Land
  • Bedrag: vul hier het bedrag in wat op jouw bon staat
    Bedrag splitsen? Dit kan, lees hier hoe je dit doet
  • BTW: vul hier het BTW percentage in wat op de bon staat, kies 0% als je dit niet zeker weet
  • Betaalmethode: vul hier de betaalmethode in waar je de uitgave mee gedaan hebt
  • Leverancier: vul hier een leverancier in (optioneel)
  • Omschrijving: vul hier een omschrijving in als dit nodig is (optioneel)

Klik vervolgens op 'Opslaan'. Je hebt succesvol jouw eerste declaratie toegevoegd aan je inbox!
Let op: de declaratie is nog niet ingediend, je hebt deze declaratie alleen toegevoegd aan je account.

Is dit een credit card uitgave en wordt deze op een later moment gematcht met een transactie? Laat de declaratie dan in je inbox staan. Matchen niet gelukt? Lees hier waarom niet
Is dit een contante uitgave? Dan moet je deze declaratie toevoegen aan een formulier. Dit formulier kan je vervolgens indienen. Lees het volgende artikel hoe je de declaratie toevoegt een formulier.