Hoe importeer ik gebruikers?

Je kan zelf gebruikers importeren als je gegevens bij alle gebruikers wilt aanpassen of als je meerdere gebruikers tegelijk wilt toevoegen.

Om de gebruikers te importeren raden we aan om eerst een CSV export te maken van de huidige instellingen. Je hebt dan altijd een back up en je kan vervolgens in een kopie makkelijk werken.

Bekijk eerst of jullie op de 'nieuwe manier' kunnen importeren. Je checkt dit onder het Admin/Beheer Paneel (tandwiel) --> Bedrijfsinformatie --> Instellingen --> Nieuwe gebruikers

Het vinkje moet hier niet aan staan

Om een CSV export te maken ga je via het Admin/Beheer Paneel (tandwiel) naar 'Gebruikers' en klik op 'Download CSV'.

De CSV opent zich in Excel en hier kan je vervolgens alle gewenste aanpassingen in maken.

Let op:
- Gebruik in kolom M altijd de e-mailadressen van de accordeur

Sla het bestand op (als CSV) en ga terug naar SRXP. Klik op 'Importeer gebruikers'

Je komt in het volgende scherm terecht. Kies: de nieuwe manier om gebruikers te importeren

Kies het juiste bestand vanaf de computer, het juiste scheidingsteken en start bij rij 2 (anders worden de kolomtitels ook geïmporteerd)
  • Klik op 'Uploaden'

Je komt in het volgende scherm terecht:

In dit scherm stel je de standaardinstellingen in. Bij 'Functie' en 'Vestiging' stel je de standaard waarde in waar SRXP op terugvalt op het moment dat dit niet staat ingevuld in het CSV bestand.
Ditzelfde doe je ook voor het standaardrecht waar SRXP op terugvalt, in dit geval 'Declarant'
1. Zorg dat dit vinkje niet aangevinkt is, tenzij je direct de activatie e-mails wilt versturen. Standaard staat dit uit
2. Klik vervolgens op Kolommen koppelen -->

Hier koppel je de kolommen van je CSV bestand aan de kolommen in SRXP

Als je op 'Voorbeeld' klikt, dan zie je een voorbeeld van de import

Let op! Je ziet nooit meer dan 50 gebruikers in dit voorbeeld

Druk op importeer als je het eens bent met de getoonde gegevens. Hierna zijn de gebruikers succesvol geïmporteerd in jullie SRXP account.

Krijg je de melding dat je te weinig gebruikers hebt in jullie abonnement? Dan kan je jullie abonnement Upgraden met extra gebruikers door naar support@srxp.com te mailen of te bellen naar 020 2611711